Rreth Fab                 Fab Club           Fab Arena

I rëndësishëm për shëndetin

Uji përbën 70% të masës tonë trupore, si pasojë është shumë e rëndësishme që trupi jonë të furnizohet me ujë në mënyrë sistematike.

Por ajo cka është edhe më e rëndësishme është cilësia e ujit që ne i japim trupit.

Fab i kushton një rëndësi të veçantë cilësisë së ujit dhe për këtë arsye ka zgjedhur burimin e Shën Mërisë si një nga burimet me ujin më të mirë ne Shqipëri.

 Ca2+
40.6 mg/L
Mg2+
2.28 mg/L  
Na+
3.71 mg/L  
Sekreti i hidratimit dhe freskisë

Uji natyral Oligomineral “Fab” është ujë i cili në mënyrë të vazhdueshme mblidhet natyralisht nga reshjet e shiut dhe bora, të cilat më pas filtrohen nga shtresat e ndryshme të tokës, gurët dhe përbërës të tjerë natyral për të sjell një burim plot minerale si kalçiumi, magnezi, kaliumi etj.

Kalciumi është shumë i rëndësishëm për kockat tona prandaj doktorët rekomandojnë konsumin e sa më shumë ushqimeve të cilat kanë përmbajtje kalçium. Megjithatë jo vetëm nënproduktet e qumështit mund t'iu ndihmojnë për të arritur sasitë e rekomanduara ditore, ndër të tjera përveç ushqimeve ky mineral mund të merret dhe nga uji që konsumojmë. Magneziumi është quajtur nga doktorët si lidhja më e rëndësishme midis njeriut dhe shëndetit të mirë. I nënvlersuar deri në dekadën e fundit, tashmë shkencëtarët dëshmojnë
rëndësinë e magnezit në shëndetin e zemrës, humorit të mirë si dhe asimilimit të kalciumit në trup.

K+
1.16 mg/L  
 HCO3
142.2 mg/L
Mbetje
128mg/L
Prize

Konservimi i pastërtisë

Nxjerrja e ujit ka lidhje të drejtpërdrejtë me ruajtjen e ambientit rrethues. Në mënyrë që të mbrohet vazhdimisht cilësia dhe freskia e ujit oligomineral por dhe në të njëjtën kohë dhe ambienti përreth, Fab sigurohet që të gjitha veprimet që kryen që nga nxjerrja e ujit e deri tek amballazhimi të jenë brënda standarteve të Komunitetit Europian. Konservimi i ambientit, i territorit dhe i ekositemit është i rëndësishëm për të ruajtur freskinë dhe pasurinë minerale të ujit.

Prize

Mbetjet në ambjent

Duke përdorur një shishe të riciklueshme, uji Fab bën të mundur minimizimin e mbetjeve të produkteve në ambjent, duke ulur kështu dhe sasinë e materialeve të shpërdoruara.

Prize

Nxitja e përgjegjshmërisë

Uji Fab, është shumë i kujdesshëm jo vetëm ndaj rrespektimit të ambientit, por edhe të rrespektimit dhe nxitjes së sjelljes së përgjegjshme ndaj ambientit tek komuniteti. Për këtë arsye, Fab është mbështetës i fortë i iniciativave edukuese me këtë tematikë.

 

© 2014 fab water. All rights reserved